torstaina, kesäkuuta 30, 2016

Voisiko sanoa, vähän kaikenlaista

Heippa kaikille!
En oikein tiedä mistä aloittaisin, koska tässä on ollut otsikon mukaan: kaikenlaista! No mutta siihen ei auta muu kuin aloittaa jostakin.

Hyppäsin ehkä reilu viikko takaperin pitkästä aikaa Zodilla omalla kentällä. Suvi on liikuttanut sitä ahkerasti ja nyt olen itsekkin sillä mennyt. Suvi oli kentällä mukana ja rakenteli siihen linjan, kolmoissarjan ja keskelle laukanvaihtoesteen. Halusin alusta alkaen saada Zodin aika reippaaksi ja kuuntelemaan jalkaa, mutta myös vastaavasti kunnioittamaan jarruja! Aloitin hyppäämisen tulemalla puomin ja siitä oli yksi askel ristikolle. Tätä tultua pari kertaa Suvi lyhenti väliä ja puomi ja ristikko tultiin innarina. Siitä sitten tultiin linjaa eri askel määrillä. Zodi oli aika paljon menossa joten kiinni sai ottaa aika reippaasti että saatiin mukava askelmäärä! Käveltiin tehtävien välissä aina jonkun verran, oli nimittäin ihan kohtuu lämmin..


Pienen kävelytauon jälkeen tultiin apupuomien kanssa olevaan laukanvaihto estettä. Kyseistä estettä tultiin ensin yksittäisenä ja sen jälkeen käännettiin heti pystylle. Esteiden väliin tuli noin 3-4 askelta. Suvi rakenti vähän erillaisen "kolmoissarjan".  Kulmasta käännyttiin aika jyrkästi sarjalle pysty-pysty ja siitä okserille kääntäen vähän oikealle ja suoristuksen kera askeleita taisi tulla kolme. Zodi tuli ihan tosi mukavasti tämänkin tehtävän! Näistä kaikista kehiteltiin rata ja tultiin se pariin otteeseeen. Olen tosi iloinen kuinka Zodi on löytänyt taas jonkun turbovaihteen ja virtaa riittää!


Viime viikon keskiviikkona kaverini Sofia kävi meillä ratsastelemassa hevosilla! Ratsastettiin Zodi, Capi, Armani ja Katapult. Olin iha varma että Sofia tykästyy Armaniin kaikista eniten ja niinhän siinä kävi! Ratsastettiin kaikilla hevosilla sileällä ja Sofia otti pari hyppyä Armanilla sekä Zodilla. Meni kyllä niin kivan näköisesti kaikki hevoset Sofialla että kyllä kelpasi kameran laulaa!  

Sofia & Zodiac
Sofia & Katapult 
Sofia & Capi
Sofia & Armani


Armani
Capi
Katapult
Zodiac


En ole tainnut muistaa kertoa täällä blogin puolella ollenkaan miksi Sambuca ei ollut Lehmon estekilpailuissa mukana 19.6. Käytettiin Sambucaa siis klinikalla kyseisen kisaviikon alussa. Klinikan henkilö epäili että Sambucalla oleva yskä johtuisi pölystä. Ei Sambucalle tehty mitään kummepia tähystyksiä tai muuta, ihan vain tutkittiin ja kuunneltiin hengitysääniä. Sambuca sai viikon ajaksi allergiseen reaktioon auttavaa lääkettä ja viikon vapaata. Ohjeeksi saatiin vielä kastella vähän karsinan kuivikkeita, heiniä ja pitkälle matkalle kuljetuksessa olevia kuivikkeita. Nyt Sambuca on kumminkin jo ihan normaali ja viikonloppuna mennään taas kisoihin!Varmaankin suurinosa on huomannut tuolla ylhäällä myyntihevoset palkin! Pääset sinne tästä!! Meillä on myynnissä tällä hetkellä 6v BWP ruuna Katapult Van St Anneke joka on hypännyt 115cm ratoja ja mennyt myös kenttää. Myimme tällä viikolla 11v ruunan F-Armani. Armani pääsi ihanaan uuteen kotiin! Olemme tällä hetkellä juuri viemässä ruunaa sen uudelle omistajalle! Tsemppiä uusille omistajille, saitte super hienon hevosen!!


Seuraavat kisat meillä on 2.-3.7 Kuopiossa. Hyppään siellä lauantaina Sambucalla 100 & 110cm luokat ja Capilla 120cm luokan. Sitten saatetaan olla kisapaikalla yötä jos saadaan vielä hevosille karsinapaikat ja sunnuntaina hyppään Sambucalla ja Capilla evidensia juniorcup osakilpailun joka hypätään 115vm korkeudella. Loppuun vielä Capilla 125cm luokka. Toivottavasti kaikki menisi hyvin ja ei olisi liian kuuma! Meinasi jo ihan unohtua mutta käytiinhän me maanantaina Haukirannan ratsutilalla estereenissä Sambucan ja Capin kanssa! Treeni oli valmistelua viikonlopun kilpailuihin. Kummatkin hevoset toimi tosi hyvin!! Sambucalla oli aika paljon virtaa mutta hyvin se siitä rauhoittui. C loisti kyllä taas niin hienosti etten kestä!! 


Hyppäsin myös yksi päivä Katapultilla ja Suvi räpsi vähän kuvia. Olen kyllä niin ylpeä miten Katapult on kehitttynyt siihen kuin tuli meille. Hyppäsin treenissä 115cm radan eikä tullut yhtään puomia. Tästä joku ostaa todella lupaavan kisakaverin! Eiköhän tässä ollut nyt kaikki mitä halusin teile kertoa! Mutta olihan nuita kerrottavia tarinoita jonkun verran.. 

Ketä menossa kuopion estekilpailuihin 2.-3.7?
Tykkäsitkö tämäntyylisestä, pidemmästä postauksesta?


- Eve

6 kommenttia:

 1. ite menossa hoitajaks sunnuntaina�� onko sulle tulossa nyt uusia hevosia myyntiin kun edelliset saat myytyä vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa päivää sunnuntaille! :) Ja juu niin ois tarkoitus että kunhan Katapult saadaan myytyä niin tulisi uudet myyntihevoset!

   Poista
 2. onko tän katalpultin(?) hinnassa kuinka paljon tinkivaraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota minuun yhteyttä fb; Eveliina Riikonen, puh. 050 5580093 tai s-postiin eveliina.riikonen@gmail.com Niin jutskaillaan asiasta tarkemmin :) Rohkeasti vain yhteydenottoja!

   Poista
 3. Oli kyllä tooosi kiva tällanen pitempikin postaus!😉

  VastaaPoista