maanantaina, kesäkuuta 27, 2016

Maastoestreenit Nerkoolla

Heii!
Sain viime viikolla jonkun idean päästä hyppäämään maastoesteitä. Tiesin parikin paikkaa, mutta kyselin blogin ig tilillä Itä-Suomesta hyviä maastoestepaikkoja jotka olisivat mielellään hiekalla. Meillähän hevosilla ei ole hokkeja eikä hokin reikiä niin siksi ajattelin että olisi kiva testata alkuun ihan hiekalla ettei turhaan laittaisi hokkikenkiä jos hevonen ei pidäkkään maastoesteistä.. Olen käynyt kerran Nerkoolla olevassa hiekkamontussa jossa on ihan mukavasti erillaisia maastoesteitä!

Päätettiin sitten eilen että lähdetään Katapultin ja Zodin kanssa Nerkoolle hyppäämään maastareita. Lähdettiin vasta illemmalla noin 16.00 aikaan koska oli niin älyttömän kuuma.. Kun päästiin kohteeseen, varustettiin hevoset ja käveltiin hiekkamontulle missä maastarit ovat. Ratsastin ensin Katapultilla ja kiertelin vähä katselemassa paikkoja. Verkkasin aika kevyesti ja rennosti kierrellen esteiden ympärillä. Aloitin hyppäämisen ihan pieneltä tukilta jota tulin pari kertaa. Siitä siirryin vähän isompaan tukkiin. Katapulthan on kilpaillut kenttää aikaisemmin ulkomailla joten hevonen tykkäsi! Mukavasti saatiin paikat sujumaan ja löydettiin kiva sujuva rytmi. Seuraavaksi aloin tulla niin sanotusti rengasrivistöä. Katapult teki ensimmäisen hypyn ihan tosi hienosti ja minulla oli jopa pysyttelemistä selässä. Kävelin aika paljon hyppyjen välissä, koska oli aika kuuma vieläkin. Rengasrivistöesteen jälkeen tulin semmoista punaista hökkelikköä jossa oli vähän risuja päällä. Oon minä taitava näitten nimitysten kanssa 😂 Nuillakin esteillä on varmaankin jotkin nimet, mutta näin esteratsastajana en kyllä tiedä varmaan yhdenkään maastoesteen nimeä.. Sitten oli vuorossa harmaa vähän pidempi este. Ja Katapult vaan loistaa ja tekee iihen ihan huikeen hypyn, nostaen etujalkoja oikeen korostetusti ylös! Ihana! Näiden esteiden vieressä oli kaksi vähän massiivisempaa estettä. Tulin ensin alussa tulevani pienimmän tukin, siitä ensin yksi maastoeste - viisi askelta - toinen massiivinen maastoeste. Nämä tuli myös hyvin!Siirryin vielä lopuksi hyppäämään tukkia ja pientä taloa. Tukki tuli hyvin, mutta talolle Katapult lähti vähän kauempaa ja teki tosi ison hypyn. Tulin sitten vielä uudestaan ja se tuli ihan ok. Ihan viimeisenä fiilistely esteenä tulin yksittäisen massiivisenmallisen esteen. 
Olen ihan tosi tyytyväinen miten hienosti Katapult meni! Huomasi kyllä että on ennenkin hypännyt maastareita. 

Katapultin jälkeen sitten vaihdettiin ratsua Zodiin. Zodi on hypännyt ihan pari maastoestettä varmaankin koko elämänsä aikana, joten vähän mietitytti miten se lähtee menemään. Aloitin ravaamaan siellä sun täällä ja Z oli ihan innoissaan! Joskus Zodilla on sellainen tapa ettei se lähde yksin mihinkään maastoon jos toinen hevonen ei lähde mukaan. No nyt ei ollut sellaisesta mitään tietoa! Z vaan paineli menemään. Pienen ravailun jälkeen aloin laukkaamaan ja eihän se hevonen meinannut pysyä edes käsissä! Olin ihan puulla päähän lyöty, koska ei Z ole ollu ikinä noin reipas!! Kokeilin huvikseen vaihtaa laukkaa lennosta niin mitä ihmettä, siitä se vaan vaihto eikä mitään ongelmaa. Kyllä bähän nauratti, kun toinen pisteli ihan satasella menemään. Ihana!

Tulin Zodilla ihan samoja tehtäviä, kun Katapultilla mutta lisäilin Zodin tehtäviin enemmän linjoja ja esteitä peräkkäin. Zodia sai ihan oikeesti pitää ettei se rynninyt esteelle ihan täysillä! Tämä oli positiivista, koska yleens sitä saa olla hätyyttelemässä eteenpäin. Välillä se jäi jopa pomppimaan esteen eteen ja sitten teki hirmu hypyn esteelle. Olen niin tyytyväinen molemmista hevosista, mutta erityisesti ilahduin Zodin suorituksesta, koska en olisi ikinä arvannut että se noin tykkää tuosta hommasta. Ehkä tässä ruetaan hokkikenkiä laittelemaan 😎 Katsotaan katsotaan! 

Missä käytte yleensä hyppäämässä maastoesteitä?
Miten teidän hevoset/ponit suhtautuu maastiksiin?
Kilpailetteko kenttää?

- Eve

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus ja video oli kiva!😇 Meilläkin olisi tarkoituksena käydä hyppäämässä maastoesteitä😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti 😘 Tsempit teille maastareille! 😎 On kyllä tosi kivaa!

   Poista
 2. myytiinkö se toinen hevonen jo mikä sulla oli myynnissä? :)

  VastaaPoista