tiistaina, heinäkuuta 05, 2016

Kaksi "uutta" hevosta mukaan kilparadoille

Moi!
Parhaimmillaan minulla on ollut estekilpailuissa mukana kolme hevosta ja kerran on ollut kaikki kolme hevosta yhdessä samassa luokassa. Siinä tarvitaan ainakin kolme ihmistä jotka pitävät hevosia minun ollessa tutustumassa rataan. Heti kun saavut radalta pääset suoraan seuraavan hevosen selkään ja verryttelemään. Jotta voin mennä verkkaamaan hevosella suoraan sileälle hevosen pitää olla kävellyt riittävästi! Hevosenhoitaja ei siis voi vaan katsella maisemia ja antaa seuraavan hevosen kisaajalle ilman kävelyä. Tietysti jos ratsastajalla on aikaa niin voihan hän itse kävelyttää hevosen. Siinä kumminkin jos luokassa ei ole paljon lähtijöitä, hyppäät kolmella hevosella, vaihdat vielä joka hevoselle saman satulan niin ei siinä kovin aikaa jää. Mutta hyvin olen ainakin itse ehtinyt aina radalle! Meilä kun on Zodille oma satula ja sitten toinen satula menee kaikille muille hevosille niin kyllä siinä pitää nopeasti satulanvaihdot tehdä kisaradalta tultua. Itse ainakin tykkään että auttavat kädet oikeasti auttavat ja niin meillä ainakin on mennyt! Kaikki jotka auttavat kilpiluissa ovat niin iso apu ettei ilman niitä pärjättäisi!! Kiitos siis kaikille jotka ovat auttaneet kilpailuissa ja tulevat toivottavasti vielä auttamaan jatkossakin. 💖
Minun perus kilpakaverit ovat nyt Capi ja Sambuca jotka käyvät kaikissa kilpailuissa minun mukana! Eilen kumminkin maksoin Katapultille ja Zodille kilpailumaksut. Nämä hevoset lähtevät siis tulevaisuudessa mukaan kisoihin! Katapult on saanut lihasta, voimaa ja kehittynyt todella paljon joten se on varma hevonen kilparadoille. Mennään varmastikkin nuorten hevosten luokkia ja sitten avoimia ratoja 100-115cm korkeudella. Zodiac myös pikku tauon jälkeen on löytänyt sen kuuluisan turbovaihteen joten katsotaan miten lähtee sujumaan! Se on ollut ihan super hypätä ja muutenkin hirmu reippaana joka asiassa. Zodilla vähän testaillaan aluksi mitä se tuumaa varmaankin 90-100cm radoilla, mutta jos näyttää siltä että kapasitettia on ja kisailu kiinnostaa niin varmasti 105-110cm radat menevät ihan helposti. 

Katapultilla olen hypännyt kotona pari 115cm rataa ja hevonen nauttii hyppäämisestä. Uskon että Katapultista tulee vieläkin hienompi mitä se nyt jo on! Treeniä treeniä vaan. Varmasti 120cm radat eivät tunnu hevosella missään. Yksittäisenä olen hypännyt Katapultilla 125 pystyä ja 130cm okseria. On tärkeää että nuorella hevosella tehdään paljon kavalettiharjoituksia ja työskennellään ahkerasti sileällä. Mutta vuorostaan pitää vähän katsoa mitä hevonen hyppää! 


Zodia on liikuttanut luottokisahoitaja Suvi ja sitten minä olen mennyt sillä. Tehdään viikkosuunnitelmat yhdessä ja mietitään mahdollisimman monipuolista treeniä! Zodiac on varmasti aluksi vahvoilla kisaradoilla 90-100cm radoilla, mutta olen ihan varma että se yltää ainakin 110cm radoille jos ei jopa 115cm! Sillä ponnua on 130cm esteille ettei se kumminkaan ihan pikkuluokkien hevonen ole kunhan sen saa syttymään! Ja nyt se on syttynyt!! En ole Zodin aikaan varmaan ikinä saanut sitä vaihtamaan laukkaa, mutta nyt se vaihtelee laukkoja maastossa ja kentällä PYYNNÖSTÄ. Huhhuh Zodi 😂 On se kyllä hieno hevonen! Varmasti alkaa valloittamaan kisaratoja. 

Moni varmasti ihmettelee miksi en ole ratsastanut Zodilla paljoa enkä kilpaillut. Ja varmasti ihmisiä mietityttää olenko hylännyt Zodin uusien hevosten taakse.. Yksinkertainen vastaus on ei!! Zodi ei ole mikään helppo hevonen.. Se jos haluaa niin se ei liiku mihinkään eikä kyllä silloin hyppääkkään. Viime kauden viimeiset kilpailut Zodilla oli Kalajoella jossa yritin hypätä 90 & 100cm radat, mutta kummastakin tuli hylsyt.. Se ei yksinkertaisesti hypännyt. 
Zodi myöskin stressaa kisamatkoja, tai ainakin meidän entisessä kahden hevosen hevosautossa! Tässä uudessa rekassa se ei saa laitakammon paniikkia ja menee super hienosti kyytiin. Toivottavasti stressailu loppuisi nyt uudessa autossa. Nyt se on kumminkin syttynyt ja varmasti valloittaa kaikkien sydämmet! 😍
Ollaan uusia myyntihevosiakin jo katseltu vähäsen. Saatetaan tällä kertaa lähteä itse katsomaan hevosia ulkomaille. On kyllä ihan huippua myydä hevosia, kun tiedät että ne saavat uudet hyvät kodit! Saat itse ratsastaa niitä ennen myyntiä ja kokea uusia persoonia. Parhaimmillaan pääset kilpailemaan hevosilla ja saat niillä esimmäiset kilpailutulokset Suomessa!

- Eve

4 kommenttia:

 1. Ihan huippua että Z pääsee taas kisoihin! Siitä on tullut kyllä oikein komea, siinä hevosen raamit minun makuuni :)

  VastaaPoista
 2. mikäs tää uus hevonen on mistä laitoit ig kuvaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minun ja Mariksen hevonen. Tulee luultavasti myyntiin kunhan kotiutuu Viroon tai Suomeen. Hevonen on siis 9v kimo ruuna, hypännyt 130cm ratoja. :)

   Poista