torstaina, lokakuuta 20, 2016

Yks läht, toine tul

Moii!
Ollaan ajelemassa nyt kohti Helsinkiä ja tässä onkin hyvää aikaa kirjoitella teille. Menen huomenna ja lauantaina katsomaan Helsinki International Porsche Horse Showta, jota on kovasti odotettu! Harmittaa kun ei tänä vuonna oikein ollut hevosta jolla lähteä, mutta josko se haave kilpailla areenalla toteutuisi ensi vuonna.. 

Myyntihevonen Katapult sai viikko sitten uuden kodin ja ihampa tästä aika läheltä! Katapultin kanssa oli joka päivä ihana lähteä reenaamaan kun tiesi että se jaksaa yrittää ja oppii mielellään. Kehitystähän noin puolessa vuodessa tapahtui huimasti! Tullessaan hypättiin noi 100-110cm esteitä ja lähtiessään rata esteet olivat 130cm ja yksittäinen jopa 140cm!! Ei moni nuori tuohon pysty.. Tsemppiä vielä uuteen kotiin ja super hienoja hetkiä! 💕


Samana päivänä kun Katapult lähti, tuli yöllä uusi tamma talliimme. Cover Girl on siis 9v tamma. Hypännyt 130-135cm ratoja, mutta ponnua löytyy! Olen ratsastanut tällä nyt tämän viikon ja tästä lähdetään rakentamaan hevosta eteenpäin. Ratsastaessa se on rauhallinen, mutta esteillä löytyy sellainen kiva into. Massaa, lihaksistoa ja kuntoa lähdetään kehittämään ensin josta sitten edetään rauhassa ylöspäin.

Sambucakin on päässyt nyt reeniin mukaan ja voi tsiisus sitä intoilun määrää.. 😂 Aluksi tuntui ettei mitään kontrollia ole edes havaittavissa, mutta kyllä se sieltä pikkuhiljaa alkaa löytymään. Sambucalla, Zodilla ja uudella tammalla on semmoset mammuttikarvat että ainakin S ja tamma pitää ens vklp klipata.. Ehkä klippaan myös Capin, mutta pitää sitä katsoa sitten. Oltiin muuten viime viikonloppuna Oulussa kisailemassa pitkästä aikaa ja vieläpä vähän eikoisella hevosvarustuksella. Nimittäin C ja Z olivat mukana. Zodilla menin 90 ja 100cm, ihan vaan että katotaan mitä se miettii asiasta kilpailla. Kun kävelin rataa ajattelin vaan että se ei kyllä mene yhestäkään yli kun esteitten alla oli vaikka minkä näköstä härpäkettä. Z oli 90cm verkassa tosi jees ja aika normaali oma itsensä!  Radalta halusin vaan että pääsen maaliin ja mielellään ilman kummempia temppuiluja. Nollaratahan sieltä tuli ja olin ihan ihmeissäni 😅 Mitä sille Zodille taphtu joka kielteli joka esteelle jne.. 100cm luokassa sarjalle Zodin jalat ei noussu tarpeeks ja siitä sitte puomi, mutta ei yhtään kieltoa!! Sieltähän kuoriutuu se meidän tuleva kisaratsu 😎 Voi miettiä Zodia sieltä neljän vuoden takaa! Kuka olisi uskonut että siitä tulee nuinkin hieno. 
Tulee vaan mieleen ne ei niin ystävälliset kommentit minun ja Zodin menosta sillon aikoinaan...

"eikö toi sun konis liiku vai miks vitussa se hyppää noin huonolla tyylillä XD nolon näköstä"

 "Miks sä oot ostamassa uutta hevosta, kun sulla on zodi, senkö takia kun mikään ei enää onnistu, tiput selästä vähän väliä (esim sen takii jos kieltää tai lähtee kaukaa etkä pääse ees hyppyyn mukaan) etkä saa edes hevosta laukkaamaan, ja ilman laukkaa ei oikein ainakaan isompia esteitä hypätä." 

Capilla vajottiin maanpinnalle ja hyppäsin vaan 100 & 110cm. Varmasti juuri hyvä korkeus aloittaa taas hallikausi tästä! 100cm luokasta nollarata ja kympistä yksi puomi. Capi oli tosi kiva, mitä nyt vähän verkassa kuskaili.. Kivat radat saatiin ja tästä on hyvä lähteä nostamaan ja jatkaa hallikautta. - Eve

7 kommenttia:

 1. Oon seuraillut sun instagramista videoita ja tää uus tamma ei oo kovin hieno, koulupuolella varmaan kia mutta esteillä ei kyllä ainakaan tyylillä loista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis katsonut yhden videon ja sanot että hevonen ei oo kovin hieno. Siis mitä?? Et ensinnäkään tiedä hevosesta kuin hiekanjyvän verran ja tulet arvostelemaan viikon meillä ollutta hevosta.. Ei näköjään parempaa tekemistä oo näillä "paremmilla anonyymeillä"!!
   Et varmastikkaa itse tiedä miltä tällaiset kommentit tuntuvat! Neljä vuotta on tällaisia kommentteja saanut lukea.. Mikä teitä ihmiset vaivaa!!! Aikuistukaa ja miettikää miltä tällaiset kommentit teistä itsestänne tuntuisi..

   Poista
 2. Ihana heppa se uus!�� hieno liikkeinen pärjäis varmasti koulussakin��hyvä postauskin��

  VastaaPoista
 3. Ihana heppa se uus!�� hieno liikkeinen pärjäis varmasti koulussakin��hyvä postauskin��

  VastaaPoista
 4. siis tuliko tää uus heppa sulle vai myyntiin? kivan näkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reenaillaan nyt jonkin aikaa ja tehdään päätöksiä sitten.

   Poista