keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2016

Sanna Backlundin estevalmennus

Heips! Eilen eli tiistaina minulla oli Sanna Backlundin estevalmennus. Ratsastin siellä tällä kertaa vain Capilla.
Lähdettiin ajamaan 15.30 aikoihin ja perillä oltiin vähän yli viiden. Capi matkusti ihan hyvin vaikka yksin ei tykkää hirveästi ollakkaan! Perillä odoteltiin vähän aikaa ja sitten alettiin varustamaan Capia.  Minun treeni alkoi 17.40. Maneesiin päästyä kävelin hetken ja Sanna kyseli miten on mennyt. Sen jälkeen otettiin ravia ja laukkaa vähäsen.Sanna oli suunnitellut alkuverkkaan vähän kavaletteja ja siirtymiä. Tultiin ensin toisessa päädyssä ympyrällä kerran kolme kavalettia joissa oli innari välit. Siitä jatkettiin matkaa maneesin puoleen väliin, josta käännettiin keskelle, suoristettiin, siirtyminen raviin, siirtyminen laukkaan ja siitä jatkettiin matkaa taas kavaleteille. Capi alkoi lopuksi vähän rauhoittua, mutta myös ennakoida siirtymisiä. Sain sen kumminkin lopussa tulemaan tosi kivoja pätkiä!

Verkan jälkeen oli kavaletti-puomi-okseri-puomi-kavaletti jumppa jota ennen tultiin päädyssä olevat kavaletit. Jumpan jälkeen piti pysäyttää, jossa Capilla oli aluksi jarrut hukassa mutta nekin löytyi mukaan. Tämän jälkeen oli rata, ehkä noin 100-110cm paikkeilla. Rata meni näin: pysty, pysty-okseri (4 askelta) josta karrettiin keskelle pystylle (5-6 askelta), pysty-pysty linja (6askelta), sarja pysty-okseri (1 askel), pysty, okseri. Rata meni tosi kivasti, yksi etäisyys virhe tuli, mutta Capi ei ottanut itseensä.

pahemmin ei ole kuvien puutetta..

Esteitä nostettiin ja tultiin vähän erillainen rata: okseri, pysty, sarja, pysty-pysty, pysty-okseri-pysty. Tämä rata meni haastavinta kohtaa vaille täydellisesti! Oli pysty, 5-6 askelta kaarteessa, okseri josta 4 askelta pystylle. Ekalla yrityksellä okseri tuli aika lähelle, mutta vinkkien saattelemana saatiin sekin toimimaan! Huippu C! 💕
Saatiin ohjeeksi kokeilla matringaalia jos Capi lopettaisi pään heittelemisen joka suuntaan.

Sannan reenit on kyllä aina minun mieleen ja joka kerta tulee paljon vinkkejä!!

Estevalmennus video 

(videon otsikkoon tuli ihana kirjoitusvirhe jota en saanut millään korjattua, joten se on nyt sitten siinä! Ehkä te kumminkin ymmärrätte mitä siinä on tarkoituksena sanoa..)

Kävin viime lauantaina Armanilla Laura Porthanin kouluvalmennuksessa. Mentiin ihan perusjuttuja ja Armani oli tosi kivalla tuulella!

(c) Suvi Gröhn
- Eve

2 kommenttia: