tiistaina, maaliskuuta 29, 2016

Aurinkoinen kevätpäivä

Moikka moi!
Olen ratsastanut nyt oikeastaan joka päivä neljä hevosta. On paljon kivempaa ratsastellakkin, kun on lämmintä ulkona ja aurinko paistaa. Meillä kentältä on otettu niin paljon pinnasta lunta ja jäätä pois kuin vaan lähti. Osista kohtaa näkyy jo hiekka, joten kohta sinnekkin pitäisi päästä kunnolla treenaamaan.
Minulla on 5.4 Sanna Backlundin estevalmennus jossa ratsastan Capilla. 8.-9.4 on Suonenjoella aluevalmennukset ja niissä menen Sambucalla ja Armanilla. Kiva päästä pitkästä aikaa aluevalmennuksiinkin, kun on ollut kisat aina kun ne on järjestetty!

Käykäähän TÄÄLTÄ tykäämässä meidän tallin facebook sivutosta!

Ajattelin tähän väliin kertoa vähän Armanista ja Katapultista. Armani on siis 11v BWP ruuna. Hypännyt 120-130cm ratoja, kapasiteettia varmasti korkeampiin. Armani on todella rauhallinen ja kuuliainen hevonen! Hyppää hyvällä tekniikalla ja varmasti.
Katapult on 6v myöskin BWP ruuna. Hypännyt 115cm ratoja, kunhan saa lisää voimaa ja ikää niin tulee super hieno kisahevonen! Katapult on rauhallinen, hyppää kaiken mitä esteen alle laittaa.Sunnuntaina ratsastin Katapultin, Sambucan, Armanin ja Capin. Oli aivan ihana ilma ja sain vielä kuvaajankin! Katapult oli tosi kiva. Ratsastin pellolla jossa ei ollut enää paljon lunta. Tein sen kanssa aika paljon töitä ympyrällä, saaden sille parempaa tasapainoa. Pari kertaa testasin laukanvaihtojakin ja hienosti Katapult selvityi niistä! Vielä tarvitaan massaa ja lihaksia lisää niin se on vieläkin hienompi.
Kaikki kuvat on ottanut Suvi Gröhn

1.

2.

3.


Toisena ratsastin Sambucan. Neidillä oli tyypillinen tammapäivä, mutta eikös me selvitty siitä pienen keskustelun jälkeen. Ravissa ratsastin sitä vain rennoksi volteilla. Laukassa tein vastalaukkoja kahdeksikon malliin ja päädyissä aina voltit. Vastalaukat onnistuivat parhaiten, koska siinä S joutui oikeasti tekemään töitä. S oli myös todella herkkä pohkeelle, pienestäkin hipaisusta väärään aikaan tuli aina jonkinmoiset pukkiritolat. Höpsö tamma!

4.

5.

6. Tämä on mielestäni kiva kuva vastalaukasta
Sambucan jälkeen oli vuorossa Armani. Armanilla tein paljon ympyröitä ja kahdeksikkoja taivutellen. Laukassa laukkailin aluksi aika rennosti pitkin peltoa jonka jälkeen tein kahdeksikolla vähän vaihtoja. Armani vaihtaa todella hyvin laukan. Pidän paljon hevosesta, koska se on kivan rauhallinen eikä hösötä liikoja.


7.

8.

9.

Päivän viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä Capi! C olisi aluksi halunnut vain juosta pää pystyssä, mutta kun lupaa ei annettu niin se alkoi kulkea mukavasti. Otin ravissa välillä vähän eteen ja sitten takaisin. Tein välissä siirtymisen käyntiin josta pysäytin ja peruutin. C ei millään olisi halunnut peruuttaa vaan hyppi pystyyn.. Parin toiston jälkeen sekin onnistu hyvin. Laukkasin aluksi pari ympyrää kumpaankin suuntaan ympyrällä. Siirryin siitä sitten laukkaamaan pellon toisesta päästä ylös, C tykkäsi. Minulle jäi tosi kiva fiilis Capin ratsastuksesta!

10.

11.

12.

Mikä oli sinun lemppari kuvasi?
Montako hevosta ratsastat päivittäin?

- Eve

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja mun lemppari kuvat oli 2 ja 12!:)

  VastaaPoista
 2. Tee videopostaus talli päivästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdäkkin joku viikonloppu, kunhan on kiireetön päivä!

   Poista