tiistaina, huhtikuuta 26, 2016

Luokan voittoon Ratsastuskeskus Ainossa

Heippa hei!

Perjantaina 22.4 minulla oli synttäripäivä. Heräsin 05.15 tallille. Ratsastin Capin ja Sambucan jonka jälkeen vähän yli kahdeksan tuli kengittäjä. Kengitettiin Capi ja Sambuca ja Zodi sai irronneen etukengän takaisin. Loput kengitetään parin viikon päästä. 
Pakkailin samalla kun kengittäjä kengitti hevosia. Puhdistin varusteita ja kävin läpi moneen kertaan mitä pitää muistaa ottaa mukaan!

Lähdettiin Ratsastuskeskus Ainoa kohti noin 12.00. Matkaa oli noin 500km ja aikaa kului 6h. Meillä särkyi hevosauto joten jouduttiin lähtemään trailerin kanssa.. Kieltämättä oli kylläkin vähän ikävä autoa! Onneksi hevoset meni kyydissä hyvin. Matkalla kisahoitaja/paras kaverini teki blogiimme uuden bannerin.

Perillä oltiin noin kuuden seitämän aikaan. Kävelytettiin hevosia jonkun aikaa ja vietiin ilta ruuille jaboihin. Sambuca oli viime vuonna Viron kilpailuissa jo jabassa, mutta Capi ei ole meidän aikaan ennen ollut jabassa. Hyvin se onneksi oli vaikka Sambuca lähtikin muualle! Käytiin vähän katselemassa paikkoja ja lähdettiin etsimään meidän hotellia. 

Lauantai aamuna herättiin vähän seitsämän jälkeen ja mentiin aamupalalle. Kisapaikalla oltiin vähän jälkeen kahdeksan. Kisahoitaja Stina talutti Capia ja minä Sambucaa. Kävelyteltiin noin 20-30min. Hyppäsin Sambucalla vain 105cm luokan ja Capilla 115cm. Sambuca oli tosi kiva verkassa ja sitä se oli myös radalla! Arvosteluna oli 367.1(A2.A2),  kilpailijoita 63. Radalta tuli 0/0 ja VOITTO!!! Ihan huikea avaus ulkokaudelle! S ei kytännyt mitään, paukutti ihan satasella mennä korvat hörössä.

Tässä Voitto rata!
https://www.youtube.com/watch?v=WdSBAsjVJg8

(c) Stina Willman
(c) Stina Willman

Capi oli aika jees 115cm luokassa! Yksi puomi pystyltä, mutta C oli paljon parempi kuin esim. Ypäjällä. Reippaampi ja iloisemman oloinen. Kolmannet yhteiset kilpailut meillä ja olen todelle tyytyväinen hevoseen!

(c) Heidi Lammi
Kisojen jälkeen lähdettiin syömään ja käytiin hotellilla vähän aikaa. Silloin satoi ihan kaatamalla rakeita, jonka takia kisat jouduttiin siirtämään 115cm luokan puolessa välissä maneesiin. Kisoja päästiin jatkamaan ripeän siirron jälkeen. Mentiin sitten vielä katsomaan kisoja maneesiin ja samalla reissulla ruokittiin hevoset. 

Sunnuntai aamulla herätys oli aika samaan aikaa kuin lauantainakin. Sama setti: aamupalalle ja kisoihin. Kävelytettiin taas hevosia jokin 20-30min. Sain alkaa varustamaan Capia 110cm luokkaan aika heti, juoksin tyyliin rataantutustumiseen. Olin Capilla aika alussa ja kolme sai mennä radalle yhteensä, yksi kisaaja ja kaksi odottajaa. C oli aika vahva verkassa, mutta radalla tosi kiva! Aika luokka jossa oli 12 estettä. Toisiksi viimeinen este tippui, koska C ei hypännyt oikein ylöspäin.. Olisi muuten sijoituttukkin. Noh ensikerralla :) 
Sambuca taas kerran loisti 110cm luokassa! Nollarata, tiukat käännökset, ratatempo, yhteistyö: SIJA 2! Huhhuh mikä rusettihai 💕 

(c) Heidi Lammi
(c) Stina Willman
Sitten oli vuorossa kilpailuiden jännittävin luokka. 120cm ja ihan ensimmäinen Sambucan kanssa! Radalta löytyi muun muassa kolmoissarja. Rata sujui tosi hyvin eikä korkeus tuntunut missään, eikä tuota kieltämättä kerinnyt edes miettiä. Kolmoissarjan c-osa tippui ensimmäiseltä vaiheelta, mutta olin kyllä todella iloinen!! Eka 120cm ja vain yksi puomi. Huonolla tuurilla ei olisi päästy ensimmäisestäkään ylitse.. Paras Sambuca!!

(c) Heidi Lammi
(c) Heidi Lammi
Capilla 120cm luokasta kaksi puomia, mutta huomattavasti parempi kuin Ypäjällä ensimmäinen 120cm luokka! Capi on meillä saanut paljon voimaa, lihasta ja massaa! Niitä kun saadaan vielä vähän lisää niin meidät varmasti nähdään ainakin 130-140cm radoilla.

Viimeisen luokan jälkeen laitettiin kamat kasaan ja lähdettiin kohti kotia. Kotona oltiin ihn hyvissä ajoin ja hevoset pääsivät rauhoittumaan omiin karsinoihinsa. 

Ihan uusi paikka ja todella hieno! Mahtavat puitteet ja mukava henkilökunta! Varmasti mennään uudestaan, vaikka vähän kaukana meiltä onkin.

- Eve

2 kommenttia:

  1. Onnea voitosta! Oot kyllä ihan supereita heppojen kans, ihania kuvia ja hyvä ratavideokin oli!:)

    VastaaPoista