maanantaina, huhtikuuta 11, 2016

Estemaraton

Moi!
Säät ovat nyt todellakin suosineet! Viime viikolla satoi vähän vettä jolloin suurinosa lumista suli kokonaan. Viikonloppuna aurinko on paistanut joten meidän kenttä on sulanut tosi hyvin. Yhdessä kohdassa on vielä vähän lunta ja märkää, mutta voisin sanoa että 4/5 osaa on jo kuivunut!
Viikon verran olen päässyt siinä ratsastamaan ja nyt edellisenä viikonloppuna (9.-10.4) hyppäsin itsenäisesti siinä. Ihan mahtavaa, kun ei tarvitse enää lähteä maneesille ratsastamaan!!


Lauantaina kerkesin hypätä siskoni ponilla, Katapultilla, Armanilla ja Sambucalla. Menin rakentamaan rataa jossain 12.-13.00 aikaan. Tein toiseen päätyyn pienen tehtävän alkuverryttelyksi hyppyihin. Innariesteet olivat puomi-ristikko-pysty. Kaikki menivät tämän tosi nätisti ja rauhallisesti, mutta Sambuca aluksi varmisteli viimeisen pystyn nostamalla takaset todella korkealle. Siinä oli jo minullakin pysymistä kyydissä 😄 


Keskellä oli yhden askeleen sarja, pysty-okseri ja pitkältä sivulta keskelle kaartuva pysty-pysty linja johon tuli neljä tai viisi askelta. Alussa hyppäsin pystyä pari kertaa iha verrytellen josta lähdin tulemaan pysty-pysty linjaa. Ensin lyhensin vähän ottaen viisi askelta ja toisella kerralla pidensin ja silloin tuli neljä askelta. Tämä oli kiva tehtävä alkuun, saaden hevosen kuuntelemaan kaasua ja jarrua! Sitten siirryin sarjalle jonka tulin pari kertaa. Sarjalle tultiin aina heti lyhyen sivun jälkeen joten siinä piti olla tarkkana paikan suhteen.

(c) Suvi Gröhn
(c) Suvi Gröhn
(c) Suvi Gröhn
Lyhyttä rataa tulin myös, siinä nämä kaikki paitsi kavaletit oli niinsanotusti yhdistetty keskenään. 

Sunnuntaina hyppäsin Capilla. Laitoin sille martingaalin ja minusta se auttoi pään riuhtomiseen! 
Sain ystävältäni perjantaina satulan koekäyttöön ja olen ratsastanut nyt sillä. Katsotaan tuleeko siitä meille toinen satula.. Se kyllä auttaisi paljon esim. kisoissa ei tarvitsisi vaihdella satuloita jos on hevoset samassa luokassa! Testiin sain myös suitset, panssarivyön ja rintaremmimartingaalin. Kokeilin näitä kaikkia eilen Capille ja ne oli aika kivat sille. 


Tästä näkee miten vähän on lunta vielä tuossa reunassa

Olen päivitelly aika kivaan tahtiin ainakin omasta mielestäni meidän blogin instagram tiliä! Ollaan siellä niemellä: kisaratojavalloittamassa Käykäähän seuraamassa!

- Eve

2 kommenttia: