torstaina, toukokuuta 12, 2016

Matti Eklundin estevalmennus ja soveltuvuuskoe Hingunniemeen

Heipsan pitkästä aikaa!
31.4-1.5 eli vappu viikonloppuna minulla oli Matti Eklundin estevalmennus Hingunniemessä. Lauantaina vähän illemmasta ja sunnuntaina lähelle puolenpäivän aikoihin. Hyppäsin kumpanakin päivänä Sambucalla ja Capilla. Ystäväni Suvi hyppäsi myös Zodilla treenissä!

(c) Paula Eerikinharju
Lauantaina hypättiin vähän enemmän rata harjoituksia.
Sambuca oli tosi villi eikä meinannut kuunnella yhtään. Siitä se sitten rauhottui ihan mukavaksi ratsastaa ja teki lopussa tosi kivoja hyppyjä! Saatiin kotitreeniin ohjeita että saisin Sambucan vaan rennoksi ja kehittää lihaksia.
Capi oli taas kerran niiiin hieno!! Se kehittyy kyllä joka kerta vain paremmaksi ja paremmaksi. Matiltakin saatiin hyvää palautetta kuinka C on kehittynyt. Vinkkejä saatiin myös että Capille pitäisi koko ajan vähän painetta että se olisi terävämpi.

(c) Henna Niiranen

(c) Henna Niiranen

Sunnuntaina oli sitten tekniikka päivä. Ensimmäisenä mentiin ristikolle ympyrällä. Keskityttiin paikkaan ja tulemaan keskelle estettä. Kummatkin tuli mukavasti tämän. Toisena tultiin kolmea kavalettia. Ensimmäiseen väliin 3askelta ja toiseen 2askelta. Sambucalla sai tulla aika hitaalla temmolla että se ei rynninyt läpi kaikista. Samoin myös C kanssa! Sitten tultiin vähän rataa.
Sambuca oli tosi pyrkivä ja välillä tuntui ettei ollut ihan hallinnassa, mutta Sambuca on semmone :D Capi oli super hieno ja lopuksi Matti nosti okseria ehkä johonkin 115-120cm korkeuteen.

(c) Henna Niiranen
(c) Henna Niiranen 
(c) Henna Niiranen

Tänään minulla oli soveltuvuuskoe Hingunniemeen.. Menin hinkulaan 8.25 aikaan ja aloitettiin yhteisellä info tilaisuudella. Sitten osalla alkoi haastattelut ja osalla ratsastuskoe. Kello oli vähän vaille yhdeksän ja minulla alkoi ratsastuskoe 10.00. Menin maneesille katsomaan ensimmäistä ryhmää. 10.00 minulla alkoi ratsastuskoe ja sain hevoseksi Diivan. Olen aijemmin mennyt Diivalla kerran joten tiesin vähän millainen se on. Aluksi verryteltiin ohjeistetusti. Verkan jälkeen hypättiin yksi kerrallaan ensin verkka hypyt ja sitten pikku rata. Diiva vähän kuumu esteillä, mutta meni kyllä omasta mielestä tosi hyvin!! Ratsastuksen jälkeen oli pieni itsearviointi opettajien kanssa ja samalla he kertoivat miten meni. Tämän jälkeen menin haastatteluun joka oli 11.30, joten jouduin hetken odottamaan. Kaiken kaikkiaan kaikki meni tosi hyvin! Toivottavasti pääsisin sisään.. Pääsin pois 12.00 aikaan eli aika mukavan lyhyt päivä.Tämän viikon sunnuntaina eli 15.5 minulla on Kuopiossa kisat. Hyppään 110cm ja 120cm luokissa Capilla, Armanilla ja Sambucalla. Eilen hyppäsin valmistelu treenit kotona itsenäisesti ja kaikki meni aika jees. Ja ainiin kävin Saksassa 5.-9.5. pienellä "lomalla" Torstaina lähdettiin aamulla ja lento oli Hampurissa jotain olisiko ollut kuuden aikoja illalla. Mentiin siitä yhdelle tallille jossa oli myytäviä hevoskuljetusrekkoja. Katseltiin ja testailtiin siinä aikamme yhtä rekkaa ja tehtiin siitä lopuksi kaupat. Rekassa on tilaa viidelle hevoselle ja siinä on mukavan kokoinen living. Vihdoin saadaan mukaan helposti enemmänkin hevosia!

Ajettiin perjantaina Sulingeniin jossa oli ADAC Opel Rallye Cup. Sitä katsottiin siellä lauantai ja sunnuntai. Täältä Kiuruvedeltä oli yksi kuski ajamassa ja voitti kolmannen osakilpailun! Palkintojenjaon jälkeen lähdettiin vähän yli puolen yön aikaan ajamaan kohti Viroa uudella autolla. Virossa oltiin maanantai aamuna kello 07.00. Helsingissä käytiin hoitamassa vähän auton paperijuttuja ja lähdettiin sitten kohti Kv:tä.. Tosi kiva reissu kyllä oli!! Ihan kivoja kuviakin sai puhelimella..
Onko kukaan tulossa 15.5 Kuopion kisoihin?

- Eve


2 kommenttia: