tiistaina, maaliskuuta 22, 2016

Ypäjä Winter Show

Hei!
Päivittelin noin reilu viikko sitten meidän instagram tilille miten Kuvansin kilpailuissa meni ja samalla kerroinkin meidän menevän Ypäjän Winter Showhun kilpailemaan.
Jos kertoisin ensin vähän miten Kuvansin kilpailuissa meni 12.3. Hyppäsin siis Sambucalla ja Capilla 100 ja 110cm luokat. Kummallakin hevosella tuli kummastakin luokasta yksi puomi. Olin aivan tyytyväinen tuloksiin kauden ensimmäisiksi kilpailuiksi! Nuo kilpailut olivat minun ja Capin ensimmäiset ja C käyttäytyi tosi järkevästi eikä pelleillyt mitään. Sambuca oli yllättävän rauhallinen eikä kuskaillut radalla. Kisojen jälkeen kävin nopeasti kotona jonka jälkeen lähdin juna-asemalle, koska menin kaverini rippijuhliin. En myöskään löytänyt mistään kuvia Kuvansin kilpailuista joten joudutte tyytymään vähän erinlaisempiin kuviin sieltä..


Team koossa!

Hevosilla oli maanantaina ja torstaina vapaata. Perjantaina ratsastin hevoset kevyesti jo aamulla 07.00 aikaan. Sen jälkeen lähdimme Capin ja Sambucan kanssa kohti Ypäjää noin kello 11.00. Perille saavuttiin ehkä 17.-18.00. Matka oli pitkä, mutta hevoset matkustivat hyvin! Matkalla pysähdyttiin kerran syömässä ja samalla annettiin hevosille päiväheinät autoon. Perille tultua laitettiin hevosille toiset loimet päälle ja kävelytettiin niitä hetki, jonka jälkeen vietiin ne karsinoihin. Mentiin sitten katselemaan vähän paikkoja, mm. kisa-areenaa ja verryttelymaneesia. Olihan se paikka hieno!! Varmasti kyllä lähdetään uudestaankin. Käytiin ensin katsomassa meidän huone ja syömässä, jonka jälkeen menimme ruokkimaan hevoset.

Lauantaina heräsin vasta 07.30. Tallille mentyä mentiin ensin kävelyttämään hevosia metsäreitille. Kannetttiin kävelytyksen jälkeen kisatavarat talliin ja mentiin sitten katsomaan kisoja. Menin harjailemaan Sambucaa siksi aikaa kunnes 100cm luokan rataantutustuminen alkoi. Käveltiin rata ja mentiin laittamaan Sambuca. Verryttelin Sambucan aika rennosti kä, ra ja la jonka jälkeen aloin hyppäämään. S oli super hieno verkassa, aina kun pyysin sitä takaisin niin se totteli heti eikä jäänyt vetämään vastaan! Otin hyppyjä myös pystylle ja okserille. Kisasuoritus meni tosi hyvin, nollarata ja sija 2. S kyllä loisti ja nautti radalla olemisesta! Käytiin palkintojen jaossa jonka jälkeen vietiin S talliin.Menimme Sambucan hoitamisen jälkeen syömään ja siitä tutustumaan 110cm luokan rataan. Lähdimme sitten varustamaan Capia. Capi oli verryttelyssä tosi hyvä, eikä turhia hötkyillyt! Radalla tuli kaksi puomia, yksi minun moka ja yksi Capin turha takajalkavirhe. Onneksi ne ovat korjattavissa ja olihan nämä vasta toiset meidän yhteiset kilpailut!

Mentiin Capin hoitamisen jälkeen syömään ja käytiin nopeasti yöpymispaikalla. Ajateltiin sitten kumminkin mennä vielä katsomaan vähän isompaa luokkaa illan päätteeksi.

Sunnuntaina piti herätä sitten vähän aikaisemmin. Tallilla oltiin vähän seitsämän jälkeen. Minä kävin kävelyttämässä Capia heti ensimmäisenä. Minlla oli ensimmäisenä Sambucalla 100cm luokka, siitä voittaja sai paikan horse show finaaliin. Sijoituttiin nollaradalla sijalle 3. Ei se finaali paikka meiltä kauas jäänyt!

kuva lauantain palkintojenjaosta
110cm luokassa Capi oli ennen Sambucaa. Verkassa taas super, mutta radalta tuli kaksi puomia. Lisäsin tempoa lauantain radalta, koska en antanut Capin ehkä sujua silloin niin paljon. Käytiin sitten vaihtamassa hevosta, kun oli Sambucan vuoro! Nollarata tuli myös 110cm radalta ja jälleen haettiin valkea ruusuke mukaan. Voi kyllä sanoa että en odottanut menevän näin hyvin, mutta ainahan sitä voittoa tavoitellaan! Tamma on nyt vireessä.

(c) Lotta Heinonen
(c) Lotta Heinonen

Meillä oli 110cm luokan jälkeen vähän aikaa huokaista joten kävimme kahvilassa syömässä nopeasti. Vuorossa oli Criollo juniorisarja 120cm luoka. Minun ensimmäinen 120cm luokka ikinä, vähän kyllä jännitti. Mentiin sitten taas varustamaan Capi ja olin luokassa aika alussa joten menin jo ravailemaan ja laukkaamaan verryttelyyn. Isi kävelytti Capia sen ajan kun kävin kävelemässä radan. Radassa oli paljon kaarevia linjoja ja kaksi sarjaa.
Meillä oli aluksi vaikeuksia löytää hyviä paikkoja verryttelyhypyissä, mutta viimeisenä esteenä hyppäsin noin 130cm okserin ja siihen paikka oli hyvä! Radalta tuli kolme puomia, kaarevan linjan okseri-okseri ja sarjan a-osa. C lähti sarjalle vetämään tosi reipasta laukkaa ja jouduin ottaman sitä aika reilusti kiinni. Siitä syystä a-osa tuli lähelle ja puomi tippui. Noh ei mitään, tyytyväinen silti olen koska olisi voinut tippua kaikki puomit tai ei olisi päästy edes ensimmäisestä esteestä yli!!

(c) Lotta Heinonen

Kävin radan jälkeen kävelemässä Capilla aika pitkästi. Siivottiin karsinat, pakattiin kisakamppeet autoon ja lähdettiin noin 17.00 aikaan ajamaan kohti kotia. Kotona oltiin puolenyö maissa. Maanantaina väsytti viiden tunnin yöunien jälkeen kyllä aika paljon..

Olen tosi iloinen tästä reissusta varsinkin kun sijotuksiakin tuli! Capin kanssa harjoitellaan, joten tästä se lähtee. Hevonen on ollut minulla puolivuotta ja hypätty jo ensimmäinen 120cm luokka, huikee kehitys! 💕


Meille tuli viikko sitten alkuviikosta kaksi hevosta Virosta Soo Oru Tallilta. Armani 11v ja Katapult 6v. Hevoset ovat myynnissä meillä ja ratsastan, kisaan ja valmentaudun niillä! Olen tutsutunut hevosiin jo aika kivasti ja pidän niistä todella ja on ilo lähteä ratsastamaan niillä päivittäin. Viikonloppuna mennään maneesille hyppäämään näillä hevosilla.


Armani
Katapult
Pahoittelut vähän ehkä sekavanlaisesta postauksesta johon tuli niin sanotusti paljon tekstiä ja vähemmänpuoleisesti kuvia.. Toivoisin että ehdottelisitte minulle postausideoita jatkoon!

- Eve


3 kommenttia:

  1. Varusteista, my day,heppojen viikko ohjelma. Siinä muutama.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja just noita samoja postauksia ois kiva nähdä!:)

    VastaaPoista
  3. vähän selkeempiä postauksia kiitos...

    VastaaPoista