lauantaina, tammikuuta 02, 2016

Kausi 2015

Heipsan kaikille! Ajattelin kirjoitella vähän tästä vuodesta ja kuulumisia lähipäiviltä. Aloitan ehkä ensin kuulumisista.
Hevosille kuuluu tosi hyvää ja meillä on talli nyt täynnä, se on ihan super hieno juttu!! Talli täytti jouluaattona yhden vuoden. Minun omilla hevosilla oli joulukuu niin että vain maastoilin ja menin sileällä. Eilen menin sitten Sambucalla maneesille ja hyppäsin kavaletteja. Mentiin jumppasarjaa ja okseri-pysty linjaa. Sambucalla oli tosi paljon virtaa eikä se oikein malttanut mennä nätisti. Yhtäkkiä se saattoi saada hepuli kohtauksen ja hyppiä pystyyn ja muuta mukavaa.. Hassu tamma! 

Tänään käytiin Capilla maneesilla heti aamusta ja menin aika lailla samoja tehtäviä mitä Sambucan kanssa eilen. Capi olisi halunnut mennä lujaa mutta malttoi kumminkin vaikka esteet eivät päätä huimanneetkaan. Kaiken kaikkiaan Capi oli super, taas kerran!Sitten katsausta viime vuoteen eli 2015! Se oli minun osalta huikea. Olisi se voinut vieläkin parempi olla mutta olen tosi tyytyväinen. Päälimmäisin asia tulee mieleen kun pääsin kisaamaan Sambucalla Viroon, Baltic Summer Cup 2015 kilpailuihin. Siellä hyppäsin 100cm ja 110cm luokkia ja tuli kaksi sijoitusta! Sambucaa jännitti ensimmäisenä päivänä hurjasti kun menin ratsastamaan sillä matkan jälkeen kevyesti. Pellolla oli niin isoja maastoesteitä ja vieläpä pelottavan näköisiä ettei Sambucan pieni pääkoppa kestänyt sitä alkuun. Siihen kumminkin totuttiin ja sain ratsastettua Sambucan hyvin! Sambuca oli yhden yön oikeassa tallissa, koska tulimme sen verran aikaisin ettei jaboja oltu silloin vielä saatu valmiiksi. Seuraavana päivänä asensimme Sambucalle nurmihokit, koska kisat olivat nurmella ja siirrettiin Sambuca jabaan. 

Minun aikaan Sambuca ei ole ikinä ollut jabassa mutta ihan varmasti se on ollut elämänsä aikana niiin monessa jabassa että se oli sille tuttua juttua. Yksi harmillinen juttu oli että Sambucan lähelle jabaan tuli yksi hevonen joka sateella pelkäsi todella paljon, mutta Sambuca oli onneksi tosi rauhallisesti!!  Kaiken kaikkiaan matka meni tosi hyvin. Tänä vuonna sama kilpailu järjestetään uudestaan ja toivon että pääsen jollakin/joillakin hevosella sinne!Olisinkohan ollut huhtikuussa Kuvansissa kilpailuissa joissa menin 90 ja 100cm?? Siellä ei mennyt kovin hyvin mutta siitä lähtien olen sijoittunut kaikissa kilpailuissa. Mistään kisoista ei tarvennut lähteä tyhjin käsin! Aluemestaruuksissa tuli omia mokia ja kausi päättyi 2-3-tason kisoista siihen. Kävin kumminkin oman seuran 1-tason kisoissa Zodilla voittamassa 80cm luokan ja Sambucalla 90-100cm (100cm) luokan.  Itä-Suomen juoreiden ranking pisteissä taisin olla viime kaudelta sijalla 5, huippua!!Capi tuli tosi sopivaan aikaan koska meillä on nyt koko talvi aikaa treenata ja sitten kesällä kisata! Toivon että päästään hyppäämää isoja luokkia hienoissa puitteissa ja tietenkin että hevonen pysyy terveenä ja kunnossa! Mieleen painuvimpia kisoja oli varmaan Miljoona Hevonen, Oulun kilpailut, Sorsasalon kansalliset ja jos viron kisoja ei oteta mukaan niin Kiuruveden kansalliset. Kaikissa meni hyvin. Päälimmäisenä luokkana on varmasti Zodin ja minun ensimmäinen 105cm luokka joka hypättiin täällä Kiuruvedellä. Saatiin nollarata ja uusinnassa painettiin kaasua se mikä pojasta irtosi. Kannatti koska sieltä tuli sija 6. Se tunne oli jotain niin hienoa!! Ensimmäisellä omalla hevosella kolmen vuoden jankkaamisen jälkeen se onnistui! <3 Luulen että tästä saitte jonkinlaisen kuvan minun vuodesta hevosten kanssa!

- Eve

Mitä pidit postauksesta?
Miten oma kautesi meni hevosten kanssa?

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kiva kuulla kuulumisia! �� mulla kisakausi oli aika tynkä ja menin vain yhden kisan �� toivotaan että tänä vuonna sais muutaman startin enemmän �� tsemppiä sinulle ja hevosille!!

  VastaaPoista
 2. Teetkö postausta kauden 2016 tavoitteista että mitä oot ajatellu kisata milläki hevosella ?

  VastaaPoista
 3. Minne Teemun esittely on hävinny?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogilla on minun lisäksi vaihtunut uusi kirjoittaja entisen tilalle! Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin..

   Poista