lauantaina, lokakuuta 03, 2015

Itä-Suomen aluevalmennus 2.-3.10

Moi! Eilen pääsin koulusta kello 14.15 niinkuin aina. Stina tuli meille suoraan koulusta ja mentiin heti antamaan hevosille heinät. Käytiin sitten sisällä vaihtamassa ridavaatteet ja minä pakkasin loppuun vaatteet mitä tarvitsin Suonenjoelle aluevalmennuksiin. Koko päivän oli tuullut tosi kovasti, mutta ajoittaiset tuulenpuuskat olivat todella voimakkaita.. Mentiin seuraavaksi tallille ja minä aloin laittamaan Sambucaa jo ratsastukseen valmiiksi kun Stina laittoi hevosten ovia kiinni ja otti niiltä loimia pois. Stina meni Zodilla ilman satulaa ja minä menin Sambucan rennosti eteen alas, väistöjen kera. Tuulesta johtuen hevoset olivat vähä hepulina mutta ihan hyvin se kumminkin meni! Ridailtiin vaan joku 20-30min jonka jälkeen purettiin hevoset ja alettiin pakkailemaan aluevalmennukseen. Itä-Suomen aluevalmennukset siis järjestetään Vanhanmäellä, Suonenjoella jonne oltiin siis lähdössä.

Sambuca ja Capi lähti siis mukaan valmennuksiin. Vähän kyllä jännitti miten nuo meidän tammat autossa kahestaan pärjää mutta hyvinhän nuo menivät! Alunperinhän perjantaina Antin piti valmentaa ja tarkoituksena minun oli mennä Capilla. Nooh.. Matkaa oli meillä enää noin 20min kun soitto tuli että tänään ei voida pitää valmennusta koska sähköt olivat poikki. Ilma oli todella huono ja se oli katkaissut Vanhanmäeltä ennen seitsämää sähköt. Ei siis voitu pitää valmennusta. Oltiin noin 19.20 Vanhanmäellä ja menin suoraan katsomaan mihin karsinoihin meidän hevoset menevät. Stina otti Sambucan kun sain sen otettua autosta ja minä otin Capin. Vietiin ne sitten talliin ja otettiin vaan kuljetussuojat pois ja lähdettiin kylille syömään kun valmennusta ei ollutkan.

(c) Emma Julkunen

Lauantaina heräsin 5.15 ruokkimaan hevoset että ne kerkiää rauhassa syödä ennen reeniä. Mulla oli eka valkka n. 07.00 ja menin Sambucalla. Jauhiaisen Tuomas oli valmentamassa ja oli kyllä kiva pitkästä aikaa olla hänenkin reenissä! Sähköjä ei ollut aamulla vieläkään joten mentiin kentällä. Tultiin aluksi verkka esteitä jonka jälkeen rata ihan pienenä, jokainen. Sitten tultiin vähän tiukkoja käännöksiä, ne onnistui meiltä tosi hyvin. Sitten oli pysty jota ennen oli puoli. Esteen ja puomin väliin piti saada yksi laukka askel. Kun se oli tultu kerran pystyn kohdalle laitettiin kaksi puomia niin että ne johtavat hyppysuuntaan. Sambuca ei välittänyt mitään vaan hyppäsi rohkeasti yli. Lopuksi tulin radan 100-110cm korkeudella ja se onnistui hyvin!

(c) Emma Julkunen

Sambucan jälkeen menin nopeasti laittamaan Capia porukoitten kanssa ja menin sitten verkkaamaan. Tuomas ei ollut ikinä nähnyt Capia, ainakaan livenä. Kehui että on tosi varmanoloine ja siitä saadaan pienellä hiomisella tosi kiva! Tultiin samoja juttuja kuin Sambucalla. Lopuksi tulin radan 90-100cm korkeudella, pahemmin kun en ole Capilla vielä hypännyt. Menin nyt pelhamilla, mutta se kuolain ei ole vielä se oikea joten sovittiin että Tuomas joku kerta hyppää sillä ja funtsitaan sitten mitä kuolaimia sille voisi kokeilla.

Valmennusten jälkeen oli pieni palaveri jossa keskusteltiin edellisestä kaudesta ja kerrottiin vähän itsestämme muille jotka olivat uusia. Suurinosa oli jo minulle tuttuja edelliseltä vuodelta mutta pari uutta oli liittynyt joukkoon. Keskustelun jälkeen mentiin laittamaan meidän tavarat autoon jonka jälkeen mentiin ottamaan hevoset kyytiin. Käytiin matkalla Kuopiossa hööksissä ostamassa vähän Capille varusteita. Mukaan lähti harja, kaviokoukku, hännänselvitysaine, suojat ja kaulakappaleellinenfleeceloimi. Kotona oltiin jossain kolmen neljän aikaan. Kaiken kaikkiaan oli tosi kivaa vaikka myrsky sotkikin vähän ajatuksia.

tb viime vuoden aluevalmennuksiin
(c) Emma Julkunen

Vilmalla on puhelimen kanssa teknisiä ongelmia joten häneltä tulee postauksia heti kun saa ne kuntoon..

- Eve

2 kommenttia:

  1. Miks hyppäsi pelhamilla etkä nivelellä?

    VastaaPoista
  2. Hyppäsin Capilla pelhamilla myös Virossa, koeratsastuksessa. Siksi :)

    VastaaPoista