tiistaina, toukokuuta 17, 2016

15.5. 2-tason estekilpailut Sorsasalossa

Moikka!
Käytiin sunnuntaina Sorsasalossa, Kuopiossa 2-tason estekisoissa. Mukana oli Sambuca, Capi ja Armani. Lähdettiin aamulla noin 8.20 ajelemaan kisapaikkaa kohti. Kaverini Suvi tuli matkanvarrelta kyytiin kisahoitajaksi. Kolmen hevosen kanssa kun lähtee kisoihin niin tarvitsee jo pari avustamaankin! Kisapaikalla mentiin ensimmäisenä katsomaan onhan kaikki asiat ok, kun jälki-ilmoittauduin Armanilla kisoihin. Kaikki oli kunnossa ja lähdimme varustamaan Armania 100cm  luokkaan.Menin heti verkkaamaan Armania. Otin kä, ra, la jonka jälkeen kävin kävelemässä radan. Rata oli suhteellisen mukava ja arvosteluna oli arv. 367.2 (A2/A2), avoin kaikille. En ole pitänyt Armanilla kannuksia ollenkaan, joten se oli vähän tahmea aluksi. Radalta tuli yksi puomi huonon paikan takia (ratsastajan virhe). Ensimmäiseksi yhteiseksi kisaradaksi olin tosi tyytyväinen. Hevonen on kyllä valmis heti kisaradoille!

(c) Tiia Koivuniemi
(c) Tiia Koivuniemi

Seuraava luokka oli 110cm arv. A.2.0, avoin kaikille. Ratsastin siinä luokassa kaikilla kolmella hevosella. Ensin oli Armani ja laitoin sille kannukset jotta saisin sen terävemmäksi. Rata meni hyvin ja ratsastin aikaa. Yksi linja tuli vähän huonosti ja siitä puomi, mutta se ei haitannut!! Toisena oli Capin vuoro. Vaihdettiin vain satula ja suoraan verkkaamaan. Hyvin sain kumminkin rauhassa verkattua, ettei tullut kiire. Capi oli ihan super ratsastaa ja teki tosi hienoja hyppyjä! En oo ehkä ikinä ratsastanut Capilla että se olis nuin kiva. Rata meni super hyvin ja ensimmäinen yhteinen nollarata ja kaiken kukkuraksi sijoitus 10 💖  Voiko olla enää onnellisempi, kun työn teko alkaa näkyä!! Kolmantena oli viwlä Sambuca. Sambuca oli aika villinä verkassa ja veti esteille aika kovasti.. Radalla ratsastin aikaa, yllätys. Yhdessä linjassa Sambuca lähti pinkomaan ihan hulluna okserilta pystylle ja puomi. Noh, aina ei voi voittaa!

(c) Tiia Koivuniemi


Äskeisen luokan jälkeen oli minimaalinen tauko, koska kenttää huollettiin. Seuraava luokka oli 120cm arv. vaikeutuva ratsastus (A2), avoin kaikille. Jokaisesta esteestä sai siis pisteitä. Viimeinen este oli niin että oli tavallinen okseri tai sitten pysty, jossa oli ylhäällä PELKÄSTÄÄN kaksi puomia! Alhaalla ei mitään puomeja tai muut. Keiltämättä oli aika villin näköinen. Tämä kyseinen pysty oli jokerieste josta sai tuplapisteet. Mietin että Sambucalla en ainakaan mene, koska se menisi tyyliin ali siitä 😅  Sitten ajattelin että katson radan edetessä miten Capi menee että hyppäänkö sen.

(c) Tiia Koivuniemi
(c) Tiia Koivuniemi

Noh, ensin oli Sambucan vuoro. S oli ihan outo verkassa.. Se veti esteille hirmu vaihdilla ja sitten kielti. Koitin sitä rauhoitella sitä ja lopuksi hyppäsin vain 110cm okserin ja radalle.. Pyysin vielä isiä tuomaan minulle raipan jos se sattuu stoppaamaan radalla niin saan vähän komennettua sitä! Onneksi tein niin. Ensimmäiselle tuli kielto, otin Sambucan esteen eteen ja vähän komensin sitä että nyt pitäs oikeesti mennä. Päästiin sitten jatkamaan ja Sambuca hyppäsi hyvin loput esteet. Linjalta pysty tuli taas alas, mutta minulle tärkeintä oli päästä maaliin! Ja niin tehtiin. Katsotaan nyt vähän että meneekö Sambucalla 120cm radat jo liian rajoille vai onko se vaan jumissa. Kumminkin hyvin S hyppäsi 120cm radan Ainossa!

Seuraavana taas satulan vaihto ja Capilla verkkaan. C jatkoi hienoja hyppyjä ja minua vain hymyilytti! On niin mahtavaa nähdä miten itse vasta reilun puolen vuoden reenaama hevone alkaa tekemään tuloksia ja parantamaan omaa laatuaan!! Radalla tuli yksi puomi, mutta päätin että korjataan pudotuspisteitä vähän hyppäämällä jokerieste. Yli meni ja puhtaasti! C oli kyllä ansainnut taputukset ja herkut!! Kokonaiduudessaan 44 pisteestä Capilla saatiin 38p ja Sambucalla 26.

Vaikka hirmuisia sijoituksia ei tullut niin olen kyllä tyytyväinen hevosiin!!

(c) Tiia Koivuniemi

Seuraavat kilpailut ovat 22.5 Oulussa. Hyppään siellä Sambucalla vain 105cm luokan. Capilla ja Armanilla 115 ja 125cm luokat.

Oletko menossa Oulun kisoihin?
Missä sinulla on seuraavat kisat?
Olitko Kuopion kisoissa?

- Eve

2 kommenttia: