keskiviikkona, marraskuuta 09, 2016

Antti Jauhiaisen valmistelutreeni Ypäjälle


Tämä postaus tuli jo aika pian edellisestä, joten käythän tsekkaamassa edellisen Linkkaa blogisi postauksen!! 

Oltiin 6.11 sunnuntaina Hingunniemessä maneesilla hyppäämässä Antin ohjeistamana. Mentiin maneesille jo 13.30 vaikka reenin alkamisajaksi oli sovittu 14.00. Kanneltiin estekalustoa valmiiksi keskelle maneesia ja kun Antti tuli rakennettiin rata. Suvi meni vähän ennen minua laittamaan Sambucalle jo suitsia että saadaan se sitten heti autosta, kun rata on valmis. Melkein radan ollessa valmis menin Suvin kanssa varustamaan S valmiiksi. 

Otin verkassa vähän väistöjä, ympyröitä ja kuunnellen vähän millaine S on. Esteet taisi tuoda siihen vähän lisävirtaa, koska kyllähän se oli tavallista energisempi! Laukkailin vaan ympyröillä ja S oli aika kivasti kuulolla. Kävelin siinä hetken jonka jälkeen alettiin tulla pientä pystyä ympyrällä. Siitä pikkuhiljaa pystyä nostettiin ja välissä vaihdettiin myös suuntaa. "verkkahyppyjen" jälkeen tultiin yhden askeleen sarja ristikko-pysty josta oli neljä askelta pystylle. Aluksi en antanut Sambucan edetä tarpeeksi, joten väliin tuli viisi askelta. Esteiden noustessa se oli hyvä neljä, välillä kävi jopa ahtaaksi. Hyvien hyppy kertojen jälkeen sarjan jälkeinen pysty muutettiin okseriksi ja okserilta jatkettiin vielä vedelle, niiden väliin tuli viisi askelta. Sarja-okseri tuli hyvin neljällä ja okseri-vesi tuli kuudella, mutta sitten kun ratsastin vähän huolellisemmin se oli hyvä viisi!Pahoittelut ettei ole kovin vuodenaikan liittyviä kuvia..

Keskellä oli innarit ja niitä muistaakseni tultiin pari kertaa viimeisimmän tehtävän jälkeen kahdeksikon muotoisesti. Viimeinen linja oli portti okseri johon tuli mukavasti sujuen kuusi. Aluksi taas se hyvä tempo uupui ja saatiin seitsämän. Portille piti saada hyvä sujuva hyppy jotta välin pystyi sujumaan kivasti. Tultiin rata niin että kaikkia esteitä käytettiin. Valitettavasti Sambucan radasta ei ole videoo kun avustavat kädet olivat jo varustamassa seuraavaa hevosta. Sambuca tykkäsi niin hypätä, takajalat viuhtoi esteiden päällä ja välillä sai ihan kunnolla istua satulaan ja ottaa kiinni.. Pakkanen vielä oikein antaa lisää virtaa Sambucalle! Paljon Antti neuvoi miten saisin korjata ylävartaloani esteiden jälkeen. Vähän sitä sainkin ehkä korjattua, mutta Capilla hypätessä hallitsen ylävartaloani paljon paremmin.

S meni kokonaisuudessaan oikein hyvin. Oikealle ei taipunut niin rehellisesti, mutta nyt jumppaillaan vielä hyvin ennen Ypäjän kisoja! Seuraavaksi oli Capin vuoro. Capillehhan kokeiltiin kaikenlaisia kuolaimia eikä mikään oikein ollut hyvä.. Nostettiin kumminkin ohjat kimblewickissä ylempiin reikiin joten se ei ole ihan niin vahva. Nyt ei ole ollut kielenkään kanssa leikkimistä,,vielä!

Capilla otin aika rennon alkuverkan ja laukkailin kevyessä istunnassa ympäri maneesia. C tuntui ihan hyvältä vähän ehkä oli vahvan oloinen! Tehtiin samanlaiset tehtävät Capin kanssa kuin Sambucalla. Nyt oli taas se vanha C takaisin!! Kaikki tuntui niiin helpolta. Askeleen sujui super hyvin, hypyt oli hyviä, sain hallittua yläkroppaani paremmin. Wau, C on palannut. Viimeksi kuin Antti oli valmentamassa hinkulassa ei Capin kanssa reeni sujunut kyllä yhtään. Mutta nyt ilmeisesti pienen tauon jälkeen asiat vain loksahtivat paikalleen. Oli kyllä ihana ratsastaa taas tuota hevosta!
Lopuksi hyppäsin vielä itsenäisesti Zodin kanssa. Z on saanut Havensin virtarehua ja voi että se oli kun uudesti syntynyt! Loikki vaikka minkänäköisiä hyppyjä ja kaikki vaan onnistui. Ei kieltoja, ei puomeja! Voi kyllä sanoa että oli kyllä super hienot hevoset. Tästä on hyvä jatkaa Ypäjän kisoihin! Lähdetään Ypäjälle siis tämän viikon perjantaina ja kisataan lauantaina ja sunnuntaina. Sambuca ja Zodi hyppää lauantaina 90 ja sunnuntaina 100cm, Capi lauantaina 110 ja sunnuntaina 115cm. Otetaan kaikkien kanssa aika pienet luokat jotta saataisiin vain hyviä tuloksia ja sujuvat radat!


Tässä vielä video Hanna Tardiveaun estetreenistä Sambucalla


Eilen klippasin Zodin, Capin ja Sambucan viimeistellen Ypäjälle ja nyt lähti myös jaloista karvat! Kuva 1-2vuotta sitten..Onko teidän hevosissa ollut virtaa pakkaspäivinä?

- Eve

3 kommenttia:

 1. haitko maajoukkuekatsauksiin tai onks ne katsastettavat jo valittu? pääsitkö?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain juuu. En päässyt vähäisten 130cm ratojen takia. Ensivuonna paremmalla kokemuksella 😊

   Poista
 2. Kuka sun kouluvalmentaja on ja kuinka usein käyt kouluvalmennuksissa ja estevalmennuksissa?:)

  VastaaPoista