perjantaina, heinäkuuta 08, 2016

Kuopion 3-tason estekilpailut 2.-3.7 + uusi hevonen

Moi!
Lauantai aamuna 2.7 heräsin 05.30 ja tallille menin hevosten aamuruokien aikaan eli 06.00. Pakkailin varusteita, heiniä, loimia ja kaikkea mitä mukaan tarvitsi, kun yötä Kuopiossa oltiin. Kisahoitaja Suvi  tuli vähän ajan päästä ja alkoi auttamaan minua pakkailuissa! Oltiin ajateltu että startataan pihasta kello 07.45 ja niin teimme.

Ajettiin keskustan kautta, kun haettiin havens-rehua asiakkaalle ja käytiin postissa. Oltiin Kuopiossavähän ennen kymmentä joka oli kerrankin onnistunut aika! Sai ihan rauhassa mennä katsomaan hetkeksi ratoja. Lauantaina ensimmäinen luokka minulla oli 100cm arv. A.2.0 jossa ratsastin Sambucalla. Rata oli kiva ja oikomisteitä pystyi tekemään hyvin. Radalla okserilta sarjalle mentäessä pystyi menemään monesta välistä; ennen sarjaa olevien esteiden välistä tai edestä. Me alunperin suunniteltiin esteiden välistä, vinkkasin isille kylläkin että "miten olisi tuosta edestä jos kääntää" päädyttiin sitten kumminkin että kierrän kauempaa esteiden välistä.. Siinä ennen minua olleita ratsukoita katsellessa vaihdettiin kumminkin vielä suunnitelmaa kääntää sarjalle esteiden edestä, koska niin moni oli siitä mennyt hyvin! Verkassa S oli super. Kuunteli kaikkea mitä pyysin ja vähän villi. Radalla kaasu oli yksinkertaisesti koko ajan pohjassa. Oikominen onnistui hyvin ja lopputulos oli nollarata ja sija 4. JES!!Sambucan luokan jälkeen käytiin kävelemässä maastossa hevosten kanssa, odotellessa palkintojenjakoa. Palkintojenjaon jälkeen käytiin autolla jonkin aikaa. Seuraava luokka nimittäin oli 110cm arv. A.2.0 jossa Sambuca oli myös. Radalla oli aika paljon pätkiä jossa sai baanailla vaan kunnon reipasta laukkaa! Sambuca oli verkassa jo rauhallisempi ja tasaisempi. Radalta halusin vain kivan reippaan nollaradan! En niinkään ajanut täysillä joka esteelle. S oli edelleen vauhdissa ja tasainen nollarata riitti sijalle 9. 🏆 On se kyllä hieno tyty!!
Sambucan luokkien jälkeen oli 120cm arv. A.2.0 Capin kanssa. Verkassa Capi oli aika jees ja ei ollut niin villi mitä yleensä. Verkkahypyt onnistuivat super hienosti ja oltiin valmiita radalle! Minun olisi ehkä pitänyt herätellä C vähän paremmin ennen ensimmäistä estettä, koska paikka ja joka ikinen asia oli hyvin mutta puomi tuli. Mutta tästä opin että C pitää herätellä kunnolla ennen radan aoitusta!! Sarjan b-osalta myös puomi joka tuli vähän laiskoista takajaloista johtuen. C oli ehkä myös vähän väsynyt kuuman päivän takia. Muuten rata oli tosi jees.

Hoidettiin hevoset pois ja lastattiin autoon. Hevoset pääsivät päiväheinille ja me mentiin syömään huoltsikalle. Siitä jatkettiin jonkun matkan päähän tallille jossa hevoset yöpyivät. Laitettiin hevoset karsinoihin ja veden karsinoihin jonka jälkeen lähdettiin. Vietiin auto raviradan viereen sähköpaikalle ja sen jälkeen mentiin Suvin kanssa katsomaan kisoja. Illalla vielä putsailtiin kaikki varusteet ja laitettiin kaikki sunnuntaille valmiiksi!

Sunnuntai aamuna herättiin 9-10 aikaan ja mentiin siitä sitten katsomaan kisoja joksikin aikaa. Ennen kahtatoista lähdettiin syömään ja haettiin hevoset tallilta pois. Kun mentiin hakemaan hevosia niin satoi vettä ihan kaatamalla.. Tiet lainehti ja sitä vettä oikeasti tuli ja paljon! Tallilla laitettiin hevosilla sadeloimet ja käytiin kävelyttämässä niitä. Onneksi ei kumminkaan satanut yhtään. Kisapaikalle tultua avattiin hevosille vähän luukkuja että ilma kiertäisi paremmin ja mentiin katsomaan päivän pääluokkaa. Oli kyllä jännittävää seurata ihan esteiden vierestä kuinka tyypit vaan hyppäävät 135-140cm rataa. Hienoja ratoja!

Pääluokan jälkeen kävin valmentajani kanssa tutustumassa rataan ja luokkana oli siis 115cm arv. A.2.0. Luokka oli EVIDENSIA juniorcup osakilpailu jossa hyppäsin Capilla ja Sambucalla. Rataan tutustumisen jälkeen katsoin pari rataa ja lähdin sitten varustamaan Capia. Sambucalle laitettiin valmiiksi jo suojat jotta se on heti Capin tultua radalta valmiina verkkaan. Lähdin Capilla ihan luokan alussa joten verkkaan piti mennä joissa! C oli ihan super hieno verkassa. Kun otin kiinni niin C oikeasti rauhottui eikä alkanut rimpuilemaan niinkuin joskus sillä on tapana tehdä. Radalla herättelin Capin oikeasti. Tein pari pientä laukka volttia ja kerran hipaisin kannuksella jotta se ei nukkuisi vaan olisi asian ytimessä! Rata oli niiin hieno!! C hyppäsi äärettömän hyvin, mutta harmillisesti toisiksi viimeiseltä pystyltä tuli puomi. Kyllä se harmitti, mutta rataan oli ihan super tyytyväinen ja kuinka C oli koko radan ajan minun kanssa eikä laahuillut omissa maailmoissaan..  Lopputulokseksi kumminkin jäi sija 5/12 joka lämmitti mieltä!

Capin radan jälkeen vaihdettiin varusteita Sambucalle ja heti kun pääsin verkkaamaan niin tuli aivan kaatamalla vettä.. Hetkessä kaikki oli ihan märkiä ja kentät lainehti. Hetki mietittiin että hypätäänkö Sambucan kanssa ollenkaan.. Kaikki kumminkin hyppäsivät luokkaa koko ajan ja kenttä vaikutti ihan hyvältä keliin verrattuna.. S hyppäsi verkassa ihan hirmu hyvin ja oli super kivan tuntuinen! En tiedä mitä radalla tapahtui mutta ei päästy edes ensimmäisestä esteestä yli. Toisella kerralla S hiljensi jo kaukaa. Pysäytin Sambucan enkä alkanut sitä rangaitsemaan siinä millään tavalla. Ehkä Sambucaa vain pelotti oikeasti märkä ja ehkä sen mielestä liukas kenttä. No mutta ei voinut mitään eikä tuo nyt maailman loppu ollut! Sambuca on silti aina paras 💕 Minun oli tarkoitus hypätä Capilla myös 125cm luokka, mutta sitä ei voitu hypätä sääolosuhteiden takia.. Harmi!Kisareissu oli kokonaisuudessaan oikein mukava ja kivat kisat oli! Ilman sijoituksiakaan ei jääty joten saa olla ylpeä Sambucasta. Ei Capikaan yhtään huono ollut, rutiinia rutiinia niin kyllä se siitä!! Ranking pisteissä olen koko Itä-Suomen alueella sijalla 3. tällä hetkellä. Junioreissa Itä-Suomen alueella johdan rankingia pistein 45. 💪

Meille ja Marikselle on tullut uusi hevonen Horatio Van Paemel. Horatio on 9v kimo ruuna joka on hypännyt 130cm ratoja. Hevonen tulee näillä näkymin myyntiin. Katsotaan jääkö ruuna Viroon Mariksen luo vai tuleeko meille. Maris vinkkasi että jos hevonen on vielä elokuun alussa meillä niin sitten menisin kilpailemaan sillä Kardla Ratsupaevad estekilpailuihin Viroon. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan! Hevonen joka tapauksessa vaikuttaa todella hienoltaja laadukkaalta.Ollaan nyt menossa Savonlinnaan OperaGames estekilpailuihin Capin ja Sambucan kanssa. Hyppään huomenna eli lauantaina Capilla 125cm luokassa ja Sambucalla 100/110cm. Sunnuntaina Capilla 120cm ja Sambucalla 100/110cm luokissa. Toivottavasti menee hyvin ja saadaan kivoja nollaratoja!!


Ketä menossa Savonlinnaan Opera Games estekilpailuihin?

- Eve


12 kommenttia:

 1. Sun postauksia on niin mukava lukea, kun oot niin positiivinen, ja huomaa kyllä että aattelet sun hevosten parasta joka tilanteessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Tällaiset kommentit lämmittävät aina sydäntä :)

   Poista
 2. Minunki mielestä mukava lukee näitä postauksia niin sun, kuin henninkin, mutta ikävää, ku oot noin ylimielinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mielestäni ole ylimielinen mutta kaikilla on omat mielipiteensä ;)

   Poista
 3. Vaikutat kyllä todella ylimieliseltä ja vihaavan kaikkia muita paitsi hevosia mistä johtuu?:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä minun pitäisi tehdä toisin että en olisi teidän joidenkin mielestä ylimielinen..? Saan olla niin ylimielinen kuin haluan, vaikka en sitä mielestä ole.. Tulisit edes nimellisenä tai kasvotusten kertomaan mielipiteesi millainen ihminen olen :)

   Poista
 4. Millon uutta postausta?:)

  VastaaPoista
 5. Voisko sun kisahoitajat tehdä postausksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaista postausta heiltä haluaisit? Varmasti onnistuu :)

   Poista
  2. Esim my day kisoista kun he ovat mukana auttamassa sua.

   Poista
  3. Laitetaan muistiin! Eiköhän onnistu :)

   Poista